Gearresteerd - Reisverslag uit Aden, Jemen van Cees - WaarBenJij.nu Gearresteerd - Reisverslag uit Aden, Jemen van Cees - WaarBenJij.nu

Gearresteerd

Door: Cees

Blijf op de hoogte en volg Cees

02 Maart 2006 | Jemen, Aden

Beste allemaal,

Jullie hebben de overpijnzingen van Hermen kunnen lezen; proficiaat Herman mooi stuk en bedankt voor deze andere vorm van presenteren van je belevenissen aan boord; het zal zeker binnen je nog te verschijnen reisverhalen boek kunnen gaan passen met als hoofdstuk: Cees stond iedere ochtend op en bedacht weer wat anders dit in tegenstelling van hetgeen hij van plan was....

....en zo is het de afgelopen 6 weken gegaan; alles ging anders dan waar ik en wij samen dus op zouden kunnen rekenen. Deze wereld is geheel onvoorspelbaar.

Gearresteerd,
is mijn kop en ja natuurlijk ben ik nu weer vrij want in de gevangenis van Aden is geen internet en had ik dit zeker niet kunnen typen. Het is nu donderdag 20.00 uur en er is veelste veel gebeurd om te kunnen vertellen in dit kleine tijd bestek. Het is een Kaptein Rob verhaal aan het worden met veel ingredienten zoals maffia, politie, justitie, douane, ambtenaren allemaal bakesch omkoopbaar, geld rolt hier in Aden in iedergeval wel dit in tegenstelling tot Sudan want daar is niets anders dan dust, geiten en woestijnarme mensen die genoeg hebben aan 1 geit en dit mee geven als bruidschat aan de bruidegom. Gelukkig 1 eter minder jedoch de kinderen sterven ook bij bosjes dus dat gaat aan de lopende band toch wel door en hoeft de Brabandse pastoor er niet aan te pas te komen, nee het is lijfsbehoud; kinderen zijn het pensioen.

Thuis, Bar en Roy en mariek werken ook allemaal bikkel hard zoals ik hoor van marjan, veel contact hebben we ook niet gehad anders dan per sateliet telefoon, dus zeer kostbaar. Nee gelukkig thuis gaat alles goed en dat geeft dan ook een prima gevoel, zonder meelevend thuisfront geen lekker-in-je-reisvel gevoel en zou het snel over zijn.
Bedankt kanjers.

Het is een groot avontuur en wij (Guido mijn reisgenoot vanaf Masawa) verbazen ons dan ook wat er toch ongelofelijk veel kan misgaan en toch allemaal zich (vanzelf) weer oplost. Problemen komen om opgelost te worden, calamiteiten management noemen we zoiets in Nl maar hier zijn dat strubbelingen tussen Noordelingen en Zuiderlingen. Daar ben ik deze week kortstondig slachtoffer van geworden, hetgeen we weer ervaren doordat de plaatselijke Meester Maffiosi ons in zijn jeep naar de clandistine Amstel-Heineken dealer brengt, uiteraard wordt dit kostbare vocht verpakt in waterdozen en binnen gevoerd door de piraten die ons nog moeten overvallen. Wij brenge dit weer in gele KODAK zakken naar de boot. Alles is hier corrupt en geld rolt dus. Het feit blijft wel dat door de samenvoeging van Noord Yemen met Zuid Yemen nu iedereen "united" is; zoiets als de Friezen bewaken de Limburgers middels hun blauwe uniformen en dat de Limburgers dat ook zonder problemen los van de taal ook zo pikken! Dus niet, en daar werd ik dus even slachtoffer van en belande in de gevangenis.... natuurlijk was ik er ook een beetje schuldig aan maar toch als je de achtergrond beter begrijpt dat ga je het toch ook wel zien (JC). Ik had een fout gemaakt en dat de 2de dag al na aankomst en jawel op onze trouwdag 28 Februari nog wel, deze dag zou een feestdag worden want ik was de 27 ste al zenuwachtig, morgen moet ze Ja zeggen zou Marjan dat doen of trekt ze zich alsnog terug, ik was toen zenuwachtig en nu de 27ste na 32 jaar weer, morgen zou het na 32 jaar weer de grote dag zijn!!! Om 10.00 uur pak aan en op weg naar Marjan om met haar het leven te delen voor het leven. Wel verdomme nog aan toe, nu zat ik in een heel klein kamertje met 4 agenten die alles van me afpakte, in een la stopte en ik moest tekenen voor het verslag dat een agent over mij had geschreven en mij dus zwaar wilde straffen: 3 jaar stond er op deze overtreding van het beledigen van een ambtenaar in functie door je schoen uit te trekken en in zijn gezicht te laten zien/te houden. Ja dat had ik zo ongeveer gedaan! Mijn schoen uit getrokken, de officier vroeg dan ook aan mij of ik dit in Nl ook of meer de gewoonte was dat als je iemand wilde beledigen. Misschien is Theo van Gogh met zijn Geitenneuker taal ook wel een beetje over de schreef gegaan en ik dus hier met mijn schoen stond te wijzen en te zwaaien naar de doaune ambtenaar en dat hij van mijn schoen ook nog wel een douane formulier kan opmaken als hij dat zou willen doen. (dit nadat hij van mijn 10 jaar oude alternator (dynamo) een papier had opgesteld met 3 carbon papiertje ertussen) Het werd mij allemaal te gortig, ( ik was immers opweg naar Marjan en stadhuis de huwelijksnacht) water werd gesnuffeld op jonge/oude klare geur, tassen op dubbele bodems en 10 blauwhemden uit het Noorden van Yemen zijn nodig om mij en Guido dagelijks door te laten gaan! We zijn de enige touristen en daarvan sluiten ze er ook nog 1 op... nou dit is geen promotie voor de touristen office en ze vinden het ook nog vreemd dat wij er zijn en waar die andere zeilers toch blijven!. Ik moest 3 jaar boeten en met gekruiste armen werd ik door een doldrieste officer gesommerd om naar buiten te gaan met achterlating van mijn bezittingen dus geen gsm (die deed het hier weer maar dus zou slechts voor 1 dag zijn)en ik moest de boevenwagen in om vervoerd te wordne naar het dichtbijzijnde fort met natuurlijk die piepende roestige tralie deuren en ratten. Je lacht er nu weer om maar Guido had het ook niet meer want hij werd ook ondervraagt over het incident en mijn Chauffeur Alseed begreep er ook niets meer van, dit had hij nog niet eerder meegemaakt. Om 10.00 uur s'morgens een tourist in de handboeien vanwege een belediging van ambtenaar in dienst door een schoen! Waarom in godsnaam godverdiomme (pardon Allah) doe je je schoen uit!!!

Ja dat zat zo:
mijn alternator van 1998 is een onlosmakend deel van mijn VOLVO en dit onderdeel deed het al enige weken niet meer waardoor we veel ellende aasn boord hadden zoals niet werkende watermaker en water is zo beetje het belangrijkste wat we hier WEL moeten hebben. Mijn plas ziet dan ook veeeeelste te donker! Geen radio, geen licht, geen gps, geen lieren, geen radar, geen koud water, geen koelkast
wat eigenlijk wel:
zeilen en wind en Guido,
want die beste kerel heeft mij er wel doorheen getrokken deze 2 weken, wat die allemaal niet met mij heeft beleefd baard hem ook zorgen hoe het allemaal moet aflopen. Hij deed bij iedere tack de lieren met de hand, ja ga er maar eens aanstaan bij bfr 28, Alleen Peter Termeulen weet hierover mee te praten maar van jullie niemand, het was een zware tocht van Ras Arah 60 mijl onder Aden 24 uur slechts vanaf het vissers dorpje waar we al vermoeid na 24 ons anker tot verbazing van de plaatselijke vissers hadden laten vallen. Die dag was goed geweest voor 180 mijl motoren en bladstil! En was mijn koorts gezakt maar mijn arm was nog steeds onbruikbaar door een peesontsteking. Nee die alternator was mijn verstandskies die zo snel mogelijk er uit moest(van boord af moest) en nu stond daar een 6 tal mensen te deleberen over mijn alternator en een in drievoud te tekenen document of ik hem wel weer wilde terug brengen!
ja je leest het goed of ik dit stuk ongeluk nog wel terug wilde brengen anders moest er invoerrechten over worden betaald..... !!!! dus vroeg ik aan de beste man of ik ook invoerrechten moets gaan betalen als ik mijn schoenen deze dag in de stad zou hebben afgelopen. Ja nu begint het misschien allemaal een beetje te dagen maar daarom hief ik mijn schoen op wellicht simbolisch riep ik daarmee ook Allah aan en BAM WAT GEBEURD ER NU....... IK HEB DE GROOTSTE FOUT VAN MIJN LEVEN GEMAAKT EN WORDT GEARRESTEERD 3 JAAR HET GEVANG IN. Het was inmiddels 12.45 eb ik had om 13.00 mijn afspraak met mijn potentiele klant die graag HENNAPLUS wilde gaan verkopen immers vlak voor zijn winkel in hardje oud Aden zitten 2 straat verkopers losse henna te verkopen en mijn klant wilde graag alle hennaproducten voluit in zijn etalage zetten zonder deze beide mannen het brood uit de mond te nemen.

Hoe in godsnaam kom ik nu nog optijd en gaat alsnog de hele zaak de doofpot in! U mag het raden, dit verklap ik dus nog niet en de reacties zie ik graag tegemoet, jullie kunnen er ook op gaan wedden! Het is spannend maar ik was echt sidderend bang en scheet in mijn broek. Van Guido mag ik mijn schoenen niet meer uittrekken!

Morgen komt Hans Kieft aan boord en hebben we na hard werken de boot weer een beetje onder kontrole en is hij van harte welkom,

Waar de andere VDGR zeilers zijn weten we niet maar verwachten ze wel dit weekend en proberen we de Gouveneur te overtuigen dat de poppekast van douane, politie, geheime politie, leger voor ons niet hoeft en dat we boten het liefst aan de kade gemeerd zien ipv 10 minuten te moeten roeien tegen een knallende wind bfr 35 in met stroom tegen. (dat doe je 1 x per dag en ben je al bekaf)

Jonge jonge wat een feest en we beginnen er aan te wennen, ieder persoon die je tegen het lijf loopt die wil helpen is een artiest en wij acteren daarin mee of soms ook niet.

This is yemen men,
zegen we dan

Ciaou,
vanuit een helder warm winderig Aden,

morgen meer over onze bijzondere belevenissen in het kanaal van Ras bab el mandeb.

• 02 Maart 2006 - 20:12

Trees En Henk:

Jeetje miena Cees wat een ongelooflijk spannende belevenis. We zijn blij dat je weer vrij bent en kijken uit naar het vervolg van het verhaal.Volgens ons moet jij daar wel een opvallende verschijning zijn. Groot en blond.Be carefull.
    Groeten Trees en Henk

• 02 Maart 2006 - 22:02

Marjan:

bedankt voor de rozen hopelijk krijg ik ze volgend jaar weer xxx !!!!HET IS GEEN NEDELAND!!!!!!!

• 03 Maart 2006 - 10:18

Bart En Ingrid:

Hoi Cees,

Zotte 'Ollander zoals de Belgen zeggen. Doe je wel voorzichtig. Hans is onderweg naar je met veel overbagage zodat je weer veilig verder kan.

Greetz

• 03 Maart 2006 - 19:02

Kees:

Cees, jij oogstte toch al nooit veel applaus bij het euttrekken van je schoenen, maar nu heb je zeker een extra goede reden om ze aan te houden!!
    Hou je haaks,
    Zeilgroet, Kees

• 05 Maart 2006 - 12:04

Herman:

Stom, je hebt nooit geen schoenen aan.

Maar hoe ben je nou in aden gekomen. Van Masawa, alleen een keer voor anker en toen meteen door?

• 05 Maart 2006 - 22:45

Arnold Van Ham:

Cees, ongelooflijk verhaal. Ik heb veel bewondering voor je tocht!! Heel veel succes verder, and never give up the things that make you smile!!
    greetz Arnold

• 08 Maart 2006 - 22:41

Rick:

Hee oompie
    probeer je ze daar bang te maken hahaha
    Ik zie jullie al helemaal voor me hahaha...
    Hoop dat je het nogsteeds leuk hebt daar...ongetwijfeld...
    Mocht je het zat zijn we hebben hier ook wel ruimte voor je hoor hahaha
    Rem,hans en ik zijn volop bezig in de nieuwe zaak en hopen om half april klaar te zijn...even tussendoor hahaha nou toedels en hou het een beetje rustig daar...
    Groetjes je neef die graag nog een keer je gang wil volgooien hahaha
    mzzl

Verslag uit: Jemen, Aden

In 10 jaar rond de wereld

Reizen en avontuur is ooit opgewekt door de kapitein Rob boekjes en daadwerkelijk direct door mijn Broer Jan en neef Rijn Wegener in daden omgezet; beide werden werktuigkundigen op koopvaardij schepen van de Hollandsche Loyd en KNZM met schepen als Gooiland, Amstelland en kwamen beiden thuis met stapels dia's van o.a.Zuid Amerika. Daarna ben ik bevangen geraakt van het echtpaar Jan en Gre Laarkamp met hun "Weeremeer" sloep, een kottergetuigd zeilschip waarmee zij in midden 70tiger jaren naar de Carib vertrokken en waar wij hen in menige haven heb op gezocht.
Met de Olympische gedachte van ons wedstrijdzeilteam Órtho Cneter in Hoorn van de tachtiger en negentiger jaren komt het moment dichterbij dat "önze" kinderen Marcelien en Lobke, de gebroeders Koster en Pim Nieuwenhuis, allemaal nu begin dertigers en M&L al met een SILVEREN OS plak in Qingdao en Lobke nu met Lisa weer opgaat vootr de Gouden plak en ook de Kosters 2012 weer zullen proberen. Dit stimuleerde om zelf na Athene 2004 zelf naar QingdaoOS 2008 door te varen ware; het niet dat de Chinese overheid hier anders over dacht en mij een jaar lang in Hong Kong gevangen hielt!!Na aankomst in Seattle omhoog naar de 2010 OSwinter games Vancouver, met als hoogte punt het 100 ste GOUD voor Nicolien Sauerbreij. Dan de pacific afzakken veeal voor de wind via San Fransisco, San Diego, Cabo San Lucas, Porto Quezal Guatamala, Costa Ricca, Het Kanaal, Cancun Mexico via Fort Lauderdale, Bermuda, Azoren met de LYRA het Hoornsche Hop medio july 2011 in kunnen komen varen!! Met de wens en de hoop dat Marieke deelnemer zal kunnen zijn op London OS2012; dat is onderdeel van deze muissie reis langs OS spelen van West naar Oost!
Waarbij de Pacific Passage en Atlantic Passage de LYRA verscheept zal moeten worden wegens tegengestelde routes dan de tradewinds voorschrijven.
Dit zullen 10 heel mooie onvergetelijke jaren worden, once in a life time.

09 Juli 2011

GOING NORTH DEEL 2: VERTREK MUYERES

13 Maart 2011

YUCATAN MAYA RUINS BY BIKE
Cees

Reizen en avontuur is ooit opgewekt door de kapitein Rob boekjes en daadwerkelijk direct door mijn Broer Jan en neef Rijn Wegener in daden omgezet; beide werden werktuigkundigen op koopvaardij schepen van de Hollandsche Loyd en KNZHM met schepen als Gooiland, Amstelland en kwamen beiden thuis met stapels dia's van o.a.Zuid Amerika. Daarna ben ik bevangen geraakt van het echtpaar Jan en Gre Laarkamp met hun "Weeremeer" sloep, een kottergetuigd zeilschip waarmee zij in midden 70tiger jaren naar de Carib vertrokken en waar wij hen in menige haven hebben op gezocht. Met de Olympische gedachte van ons wedstrijdzeilteam Órtho Center in Hoorn van de tachtiger en negentiger jaren komt het moment dichterbij dat "önze" kinderen Marcelien en Lobke, de gebroeders Koster en Pim Nieuwenhuis, allemaal nu in de mid veertig en M&L met een SILVEREN Olympische plak hebben gescoord. De Olympische Spelen van Athene waren super en stimuleerde om zelf naar Qingdao te varen ware het niet dat de Chinese overheid hier anders over dacht en Lyra een jaar lang in Hong Kong gevangen hielt!! Dan de winterspelen in Vancouver 2010 zijn alweer ver achter ons en heb ik de Pacific voor de wind en stroom afgevaren met bijna fataal 360 turn en heeft Lyra ook mijn leven gered bij Cape Mendocinno. Via Costa Rica, Panama kanaal all the way North langs Mexico Key West naar Fort Lauderdale: helaas te laat voor de beoogde oversteek naar Bermuda Azores, maar op de Dockwiseboot naar Rotterdam. Nog wel de OS route afmaken en London 2012 met Zilveren Marit Bouwmeester en bronzen Lobke/Lisa met Golden Dorian een geweldig feest.Het HHH was beter dan ooit..wat een feest. Dan 2016 RIO maar helaas geen deelname van Marieke en heeft ze er alweer vier jaar werken als troubleshooter er opzitten.... Inmiddels zijn we oktober 2024 en LYRA bevindt zich in topconditie en is ready for a second world around the globe...misschien gaat Mariek als top coach met Team Odile/? naar Los Angeles 2028 Er is veel gebeurd afgelopen vier jaar en Thierry Baudet FvD doet er alles aan om de waanzin te keren: de Nieuwe Wereld Orde moet worden voorkomen: wordt wakker luister naar Robert Jensen.nl en wordt lid van FVD.... of vertrekken is het laatste middel om EUCCCP te ontlopen. Wie gaat er mee? Tot Hoorns Cees